Club 26Twelve weer twee weken dicht

01 oktober 2018 07:40

STAD CENTRUM – Burgemeester Weerwind heeft Club 26Twelve met onmiddellijke ingang voor twee weken gesloten, nadat een persoon zaterdagnacht zwaar vuurwerk naar binnen heeft gegooid. Het is niet de eerste keer dat de club wordt gesloten.


Deze sluiting dient volgens de gemeente om de openbare orde en veiligheid in en rond de club te laten herstellen. In die periode wil de gemeente ook meer informatie krijgen over de toedracht van het incident dat de openbare orde heeft verstoord. De politie heeft inmiddels een 32-jarige Almeerder aangehouden en doet verder onderzoek.
Niemand is gewond geraakt. Het stuk zwaar vuurwerk, een zogenaamde Cobra, lag op het plein. Agenten hebben een deel van de Grote Markt ruim afgezet tot de Explosieven Opruimingsdienst het onschadelijk maakte, op een stuk grond bij de Odeonstraat.
De politie heeft inmiddels een 32-jarige man uit Almere is aangehouden en doet verder onderzoek. Club 26 Twelve wordt niet voor de eerste keer van hogerhand gesloten. Dit keer is de bestuurlijke maatregel gericht op een duurzaam herstel van de openbare orde en daarmee wil de gemeente bijdragen aan het behoud en de versterking van een veilig uitgaansklimaat.

Gerelateerd

EHBT
HV Almere
X