CitySenses wil zintuigenlabyrinth openen in centrum Almere

14 december 2018 09:24

Petra Onderwater

ALMERE –CitySenses wil komende zomer een zingtuigenlabyrinth openen in het centrum van Almere. Door middel van crowdfunding hoopt het kunstenaarscollectief het laatste deel van het budget bij elkaar te krijgen om dit daadwerkelijk te kunnen realiseren.

 

“Het Labyrinth of the Senses, kortweg LotS, wordt een zintuigenpaviljoen waarin bezoekers een modern sprookje kunnen beleven”, vertelt Marcel Kolder, één van de initiatiefnemers. “Het wordt een kunstinstallatie met een doorsnee van acht meter en een hoogte van vier meter. Binnen zijn verschillende belevingskamers waar de zintuigen worden geprikkeld. We geloven dat bezoekers er bewuster uitkomen.”

Het labyrinth krijgt aan de buitenkant een omhulling die is gebaseerd op de natuur. De installatie wordt de komende maanden gebouwd in samenwerking met de Almeerse architect Gert- Jan de Jong, studenten van Windesheim en zeven kunstenaars, waaronder de andere initiatiefnemer Mira Ticheler. De planning is dat het zintuigenlabyrinth in juli 2019 wordt geopend en vervolgens gaat rondreizen langs groene plekken in het land.

“Dit is de eerste stap van ons grotere initiatief om elk jaar kunst te bouwen in de openbare ruimte en het Lumièrepark”, aldus Kolder. “Maar eerst hebben we nog minimaal 7.500 euro nodig om het labyrinth daadwerkelijk te kunnen realiseren, dus donateurs zijn nog zeer welkom.” Doneren kan vanaf een tientje via voordekunst.nl. De crowdfund eindigt op 31 december. Meer informatie: www.citysenses.nl.