Centrum Haven omgedoopt tot Promenade

09 september 2019 11:23

HAVEN CENTRUM – Het winkelgebied in Almere Haven is omgedoopt tot Promenade Almere Haven. Het bijbehorende nieuwe logo werd tijdens het Almere Haven Festival onthuld door wethouder Hilde van Garderen.


Promenade betekent onder andere ‘Wandellaan’, ‘Deel van een stad’, ‘Scheepsdek’ en ‘Winkelstraat voor voetgangers’. “Al die betekenissen voldoen aan ons dorp Almere Haven”, vertelt centrummanager René Verwillegen. De Promenade bestaat uit vier pijlers: shoppen (108 shops), boulevard, marina (waterrecreatie)en horeca (43 restaurants en cafés). “Het is belangrijk dat er meer uniformiteit komt en dat hiermee de zichtbaarheid wordt vergroot”, aldus Verwillegen.

Krachten bundelen

Deze nieuwe ontwikkeling is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van alle ondernemers. Om de krachten nog meer te bundelen, zijn de winkeliers en horecaondernemers zich ook aan het vereniging in een BIZ (Bedrijven Investering Zone). Dit is een afgebakend gebied waarbinnen alle ondernemers een heffing betalen aan de gemeente. De gemeente geeft de opbrengst vervolgens als subsidie terug aan de BIZ-vereniging of -stichting, die hiervan activiteiten kan uitvoeren om het gebied aantrekkelijker en veiliger te maken. De animo onder de ondernemers in Haven is groot, maar de plannen voor de BIZ moeten eerst nog door de gemeenteraad. Verwillegen: “Dan volgt er een formele vraag en bij voldoende stemmen kan de BIZ in januari 2020 van start gaan.” Het zou dan de eerste BIZ van Almere zijn.
Meer informatie: www.promenade-almerehaven.nl.

Gerelateerd