Callcenter Klant Contact Services vestigt zich in Almere

29 mei 2018 12:12

Door Marcel Beijer
STADSCENTRUM – Callcenter Klant Contact Services (KCS) heeft afgelopen maandag haar intrek genomen op de derde etage van Moar! Almere aan de Spoordreef, waar vroeger het postkantoor gevestigd was. Bij KCS Almere komen honderd mensen te werken.

KCS werkt voor grote merken als Zilveren Kruis, Centraal Beheer, Interpolis en FBTO. “We doen niet aan acquisitie, maar beantwoorden vragen van klanten over hun zorgverzekering. Het is dus vooral servicegericht klantcontact. Wij vinden echt contact belangrijk, ook onderling. We staan bekend om onze leuke en collegiale sfeer”, zegt directeur Rutger Spek van KCS.
Almere is, na Zoetermeer en Leeuwarden, de derde stad waar KCS een callcenter inricht. Maandag werden er vanuit die locaties acht medewerkers in Almere gestationeerd. Het is de bedoeling dat uiteindelijk honderd medewerkers in Almere komen te werken. Daarvoor wordt momenteel personeel gezocht. “We zoeken vooral Almeerders op Mbo-4 niveau, fulltimers of parttimers, die we intern opleiden”, legt manager Patricia van der Velden uit. “Het is natuurlijk belangrijk dat deze medewerkers goed kunnen luisteren wat de klant precies vraagt en dan ook advies kunnen geven. Daartoe krijgen zij een interne opleiding. De eerste vijftien kandidaten starten volgende week. En twee weken later start alweer de volgende groep, net zolang tot er honderd medewerkers zijn.”

Moar! Almere


KCS twijfelde tussen vestiging in Arnhem en Almere. Spek: “Uiteindelijk hebben we de voorkeur aan Almere gegeven. Het kantorencomplex van Moar! ligt midden in het centrum en dicht bij het station. Dat is ideaal voor ons. Ook de opzet van Moar! spreekt ons aan. De bewoners van het complex zijn nauw bij elkaar betrokken.”
Eigenaar Andrea van der Werf van Moar! is blij met de komst van KCS. “We zijn een half jaar geleden begonnen om dit oude postkantoor een nieuwe kantoorfunctie te geven. Dat gaat bijzonder goed. Met de komst van KCS wordt nu al de derde etage ingevuld. Het pand komt weer tot leven. Dat is goed voor ons, maar ook voor Almere. Het gaat hier om een A-locatie midden in het centrum. Dat is precies de reden waarom KCS voor Moar! gekozen heeft.”