Cadeautjes Konvooi van Almere naar Oost Europa

25 May 2020 12:45

ALMERE – Kinderen van verschillende Almeerse basisscholen hebben in de aanloop naar de feestdagen schoenendozen gevuld met kleine cadeautjes voor kinderen in arme buitengebieden in Oost Europa (Roemenië, Oekraïne, Moldavië en Bulgarije). Niet alleen speelgoed, maar ook functionele spulletjes zoals shampoo, tandpasta, schriftjes of pennen.

 

Serviceclub 41Club Almere 155 heeft de mooi versierde en ingepakte cadeautjes de afgelopen dagen opgehaald bij de verschillende scholen. Zoals vrijdag bij basisschool De Buitenburcht aan de Zonnebloemweg in Almere Buiten. De leerlingen vormden daar een lange slinger op het schoolplein om de cadeautjes aan elkaar door te geven. Leden van 41Club Almere 155 laadden de cadeautjes vervolgens in de vrachtwagen waarmee de cadeautjes naar Duitsland worden gebracht.

Vandaar gaat het grote Kerstcadeau Konvooi (Weihnachtspäckchenconvoi) met meer dan vijftig vrachtwagens, beladen met 150.000 cadeaus, naar Oost Europa. Daar worden de cadeaus persoonlijk uitgedeeld bij geselecteerde ziekenhuizen, kindertehuizen, scholen en kinderopvang instituten. De verwachting is dat deze actie dit eerste jaar rond de 500/600 dozen heeft opgeleverd

Gerelateerd

EHBT
Rijbewijs in een dag
X