Buurtfeestjes op afstand voor een beetje gezelligheid tijdens thuisquarantaine

30 maart 2020 07:08

ALMERE - Er ontstaan mooie initiatieven om toch een beetje gezelligheid te brengen nu we aan huis gekluisterd zijn. Zo organiseerden bewoners van de Achterwerf dit weekend een buurtborrel, bouwde DJ GMNI een feestje vanaf zijn balkon aan het Saffraanplein, zorgt een rondvaartboot vol muziek voor gezelligheid in Almere vanaf het water en brengen twee Almeerse zorgmuzikanten ouderen muzikale vreugde.

 

DJ GMNI gaf zaterdagavond een 'Balkon Party' in zijn straat om een beetje vreugde te brengen in de Kruidenwijk. Zijn balkon aan het Saffraanplein was voor een paar uurtjes omgetoverd tot een dj-booth, compleet met discolampen. "Zo konden we met z’n allen toch een feestje hebben in deze moeilijke tijd." 

 

Bewoners van de Achterwerf maakten het zodagmiddag op gepaste afstand gezellig met elkaar. Via een wijkapp waren buren uitgenodigd om - op anderhalve meter afstand van elkaar - gezamenlijk een drankje en een hapje te nemen. Iedereen nam zijn eigen versnaperingen en stoel mee en in het zonnetje maakten zij er een gezellig uurtje van op het 'anti-coronapleintje'. Deze buurtborrel smaakte naar meer en er werd dan ook direct afgesproken om in de zomer een buurtbarbecue te organiseren. 

 

Ally blijft binnen

Een Almeerse rondvaartboot zorgde dit weekend voor een feestje vanaf het water.  Een initiatief van Allylife, TSR AV - Audiovisuele Interacties, Almere Rondvaarten, Beedesign reclame en NI-JA Textielgroep. Met een boot vol muzikale gezelligheid fleuren zij ookd e komende weekenden de huizen van 'Ally' op. "We komen langs bij ouderen, die nu geen bezoek kunnen krijgen of de deur uit kunnen. We komen langs op het water voor of achter je huis. Zo kunnen jullie lekker thuis blijven en met de gepaste 1,5 meter een klein feestje bouwen met de buren zonder risico." Almeerders kunnen op de Facebookpagina van Allyblijftbinnen laten weten waar de boot langs moet komen varen en kunnen daarbij meteen verzoeknummertjes indienen.

Zorgmuzikanten

Mark Kirkenier (piano en keyboard) en Hans Luijcx (viool en zang) verzorgen al jaren concerten in zorgcentra door heel Nederland. Maar nu de verpleeghuizen met oog op het corona-virus volledig op slot zitten, is het voorlopig even gedaan met de gezellige huiskamerconcerten. Geen nood, dachten Mark en Hans, dan maken we er 'tuinconcerten' van. " Wij in de tuin en het publiek veilig achter het glas. Of als het weer het toelaat: op voldoende afstand in een stoel in de zon."  Mark: "Een paar dagen geleden zijn we gevraagd door De Bolder, in Huizen. Daar hebben we gespeeld van de ochtend tot het eind van de middag. In twee binnentuinen en op zes plekken rondom het huis, voor de ramen van een aantal huiskamers." Hans vult aan: "De mensen stonden achter het raam te zingen en te dansen. Er was applaus. Verzoekjes. Het was genieten, voor ons evengoed als voor de bewoners." Mark en Hans willen ook graag in hun eigen stad, Almere, spelen. Verpleeghuizen en andere zorginstellingen die wel geïnteresseerd zijn in een 'tuinconcert', kunnen contact opnemen met Hans Luijcx (06 4846 1236) of Mark Kirkenier (06 4538 2543). Hun website: www.mhmuziek.nl.

Gerelateerd

HV Almere
EHBT
X