Buurt wil via crowdfunding AED in Bosrandpark

04 december 2018 11:55

OOSTVAARDERSBUURT - Anita Jansen is in haar buurt, het Bosrandpark in Almere, een crowdfundingactie gestart om ervoor te zorgen dat daar een AED-apparaat komt te hangen.


Het geld inzamelen gebeurt via het crowdfundingplatform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips is 976 euro korting mogelijk. Anita Jansen: "Wij als bewoners zamelen nog 1499 euro in. Met zijn allen moet dat lukken. Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol."

Dag en nacht

De BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in de buurt 112 belt bij een hartstilstand worden burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw leven of dat van je buren kunnen redden!
Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. Anita Jansen, initiatiefnemer van de actie: "In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vind ik. Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maakt men de buurt dus veiliger."
De link naar de crowdfundactie is: www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-vrijdagstraat-1335-almere . (Foto: aangeleverd)

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
EHBT
X