BuurT-Tuin Karibu: het begin van een nieuwe stadstuin

07 maart 2017 12:44

STAD CENTRUM - "Ik werd vandaag blij verrast door het initiatief van enkele kinderen; ondanks de regen maakten zij alvast een eerste grote berg van zwerfvuil die zij in de omgeving van de Odeonstraat hadden verzameld. Ze waren bezorgd om de dieren vooral vanwege de hoeveelheid plastic, sigaretten en andere schadelijke stoffen", Mutende Musonda, vrijwilliger Inspiratie Inc.


Komende vrijdag 10 en zaterdag 11 maart organiseert Stichting Inspiratie Inc. in het kader van 'NL Doet' meerdere creatieve workshops om de buurt op te knappen en een nieuw buurT-Tuin aan te leggen in samenwerking met studenten van Aeres Hogeschool, Hogeschool van Amsterdam, ROC TOP en de Wereldschool Meergronden. Deze workshops vinden plaats op de Odeonstraat 401 en voor de BuurT-Tuin Akwaaba, Marathonlaan 11, tussen 10:00 en 16:00 uur. De activiteiten zijn buiten en alle buren en andere Almeerders zijn van harte uitgenodigd.
Buiten in de tuin kan het winderig zijn, dus wordt daar een windscherm neergezet. Deelnemers leren over plantensoorten en traditionele Nederlandse heg vlecht technieken. Er worden paden aangelegd, een labyrint en een kruidenspiraal. Een warme lunch wordt vers en in de tuin bereid. Iedereen is welkom en mag meedoen. Het is verstandig om kaplaarzen en een warme jas mee te nemen. Meer informatie is te vinden op www.inspiratie-inc.nl
Inspiratie inc is blij met de financiële steun voor activiteiten en de ontwikkeling van ontmoetingsplekken van het Oranjefonds, Kansfonds, Gemeente Almere, Alliantie, VSB fonds, Stichting Doen & Wij Doen Mee.

X