Bouw Flevolands paviljoen op Floriadeterrein gestart

19 juni 2020 10:05

HORTUS – De bouw van het Flevolandse paviljoen op het Floriadeterrein is gestart. Dit paviljoen krijgt de naam Food Forum en wordt de ontmoetingsplek waar deskundigen samenwerken aan het voedselsysteem van de toekomst.

Tijdens de Expo in 2020 maken bezoekers hier kennis met Flevoland en haar rol als voedselproducent in het bijzonder. Flevolandse ondernemers, gemeenten en organisaties kunnen zichzelf hier in de spotlights zetten. Het paviljoen lijkt opgetild te zijn tot zeespiegel-niveau en is een voorbeeld van circulair bouwen. Het is grotendeels gemaakt uit hernieuwbare materialen.

Voedselsysteem

Voor en na de Floriade Expo 2022 is Food Forum de plek waar ondernemers, studenten en onderzoekers elkaar ontmoeten en nieuwe ideeën gaan genereren over het voedselsysteem van de toekomst. Er komt een programmering over verschillende voedselonderwerpen om innovaties aan te jagen. En die kunnen in proeftuinen door heel Flevoland in de praktijk getest worden. Ook anderen kunnen een bijeenkomst organiseren of een werkplek huren in Food Forum. Samen met Aeres Hogeschool en de Village, een plek voor jonge ondernemers, vormt Food Forum de start van Flevo Campus op het Floriadeterrein. Dit Flevolandse kenniscentrum brengt opleidingen, onderzoek, ontwikkelen en ondernemen op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken bij elkaar.

Het paviljoen van Flevoland. (Artist Impression: DoepelStrijkers)

X