Bouw eerste bio boerderijwinkel Almere gestart

10 december 2019 11:42

ALMERE- De bouw van de eerste Biologische boerderijwinkel van Almere is afgelopen week gestart. Bij stadsboerderij Vliervelden in Oosterwold is de eerste paal geslagen. De winkel zal naar verwachting in najaar 2020 openen en krijgt een oppervlakte van 300 m2.

 

 Tineke van den Berg is de oprichter van de Stadsboerderij Almere. "Wij willen stadsbewoners betrekken bij het boerenwerk, en zichtbaar maken hoe biologisch voedsel wordt geproduceerd. De boerderijwinkel van Odin is daar een heel goede match bij. Bezoekers van de winkel krijgen een prachtig uitzicht op de koeien en zien op het land de producten uit de winkel groeien".

 

 

Eerste paal
De eerste paal van de biologische winkel is geslagen door Merle Koomans van den Dries, directeur Odin, gebiedsregisseur Werner Brouwer, en Tineke van den Berg en Tom Saat van de Stadsboerderij.

 

Verkoop
"Wij verheugen ons enorm op deze nieuwe winkel", zegt Odin directeur Merle Koomans van den Dries. "Al vind ik het ook best spannend, omdat het echt een ander concept wordt dan de winkels die we tot nu toe hebben. We gaan hier straks mooie biologische en biodynamische producten verkopen, waarvan er veel uit de omgeving komen en natuurlijk ook van de boerderij zelf. Ik denk daarom dat inwoners van Almere en omgeving hier graag zullen komen. Daarbij kun je in het horecadeel van de winkel straks ook genieten van iets lekkers te eten en te drinken, of vergaderen."

 

Voedselcoöperatie
Odin is een biologische voedselcoöperatie met een groothandel, 23 biologische speciaalzaken, een bezorgdienst waar je biologische en biodynamische boodschappen kunt doen, een eigen boerderij in Noord-Brabant en een imkerij. De inmiddels 10.000 leden van de coöperatie zijn mede-eigenaar en krijgen via ledenvoordeel korting op hun boodschappen. Meer informatie is te vinden op www.odin.nl en op www.vliervelden.nl/stadsboerderij

Gerelateerd

Ondernemersplein Gemeente Almere
Arbodienstverlening 2.0