Booteigenaren Haddock krijgen Fantasie als laatste optie

12 juli 2019 07:24

ALMERE – De booteigenaren die hun vaartuig uiterlijk 1 oktober uit de voormalige jachthaven van Haddock moeten weghalen, krijgen de passantenhaven bij het woonwijkje de Fantasie pas als laatste optie aangeboden. Inmiddels hebben 53 booteigenaren zich aangemeld voor een alternatieve ligplaats.


De gemeenteraad stemde donderdagavond in met een motie van CDA, D66 en PvdA die met dit voorstel zowel de booteigenaren als de bewoners van de Fantasie tegemoet willen komen. Bij de Fantasie ligt een passantenhaven waar wethouder Loes Ypma plek wilde creëren voor 75 ‘thuisloze’ boten. Die zouden dan rechtstreeks de achtertuin inkijken van een aantal bewoners. De wethouder had naast deze passantenhaven nog drie alternatieve plekken aangewezen: de Havenkom in Haven, de Urkwal en de Olstgracht in Stad.


Geen plek

Met het aannemen van de motie worden de tijdelijke ligplaatsen in de Fantasie pas gerealiseerd als er bij de andere drie locaties geen plek meer is en dan ook niet meer dan werkelijk nodig is.
Wethouder Loes Ypma liet tijdens de bespreking van het onderwerp weten dat inmiddels 53 booteigenaren zich hebben aangemeld voor een plek op één van de vier locaties. Volgens een aantal booteigenaren die bij de bespreking aanwezig was zou er bij die 53 eigenaren echter juist een grote voorkeur zijn voor de plekken bij de Fantasie. Het is onduidelijk hoe zij reageren als de optie juist als laatste wordt aangeboden.

Gerelateerd

Woodstock
Kringloop
X