BonteHond presenteert mini-realityserie over repetities die nooit zijn geweest

18 mei 2020 16:25

ALMERE - Maandenlange voorbereidingen leiden onverhoopt tot onverwachtse afgelastingen. De festivalvoorstelling Funny Lives - over teleurstellingen, afwijzingen en pech - zou op 30 mei in première gaan op Festival Karavaan. Maar deze voorstelling van BonteHond, Floyd Koster en Henke Tuinstra zal niet gespeeld worden en door niemand gezien worden.

Toch geven zij de komende weken een kijkje in de repetities, die ook nooit hebben plaatsgevonden. Funny Lives was een mix van beeldende desillusie, musicalperformance en lecturedans geweest. Ondanks de afgelastingen van de voorstelling publiceren de makers nu wekelijks een reality aflevering van de repetities die hadden kunnen zijn geweest. De komende vijf weken zal het thuiszittend publiek een klein inkijkje krijgen in het makerschap en de ups en downs die daarbij horen.

"De coronacrisis biedt ons de unieke kans een repetitieproces in te gaan wat niet plaatsvindt, en dat delen wij graag digitaal. Een langverwacht kijkje in de keuken van Henke en Floyd en tegelijkertijd een masterclass intuïtieve regie", aldus regisseur René Geerlings.

Over de voorstelling

Op een desolate plek in Noord Holland zijn de toeschouwers getuige van het dumpen van 'human toxic waist'. Want Floyd en Henke hebben er geen zin meer in. Ze houden op met hopen, rekening houden en fatsoen. Ze hebben een ongenuanceerde stem die gehoord moet worden ook al zit niemand daar op te wachten.

Toegankelijk voor iedereen die zich niet gezien voelt.

De video's van de repeties zijn te zien op Youtube, onder meer via de Facebookpagina van Theatergezelschap BonteHond.

Floyd en Henke hebben er geen zin meer in. (Foto: Kamerich & Budwilowitz/EYES2)

X