Boekje vertelt verhalen van Strandwachters

15 mei 2020 08:00

ALMEERDERSTRAND – Er is een boekje uitgebracht over de verhalenroute met negen houten zit- en ligobjecten langs het Almeerderstrand. Deze negen 'Strandwachters' vertellen het verhaal over het ontstaan van Flevoland.

De Strandwachters zijn een samenwerking tussen Marina Muiderzand en StrandLAB Almere. Zij bundelden de krachten om verblijfsplekken op en om de dijk te ontwikkelen en het landschap op een speelse manier te laten beleven. De route leidt langs woonwijk DUIN, over het Almeerderstrand, over de dijk en langs Marina Muiderzand naar het catamaranstrand. De objecten blijven vijf jaar in het gebied staan en bieden uitzichtpunten, minitribunes en rustmomenten.

Arjen van Vulpen van Studioworks Design heeft de Strandwachters ontworpen met gebruikte steigerhouten delen van Marina Muiderzand. Tot de verbeelding sprekende zinnen uit de verhalen, geschreven door Lieke Frielink, hebben een plek gekregen in de Strandwachters

Het boek is online te lezen via deze link. Wil je het boekje liever in handen hebben? Stuur dan een mailtje met je naam en adresgegevens naar tessa@strandlab-almere.nl en je krijgt (zolang de voorraad strekt) een exemplaar toegestuurd.

(Foto: StrandLab Almere)