Biografie van een Europeaan

23 maart 2011 06:00

STAD CENTRUM - In de nieuwe zaal van de bibliotheek in Almere Stad wordt woensdag 23 maart om 19.30 uur een lezing gehouden door fotograaf en journalist Bruno van den Elshout. Hij neemt zijn gasten deze avond mee op reis door Europa.


Van den Elshout laat zien hoe, door kennis te maken met andere culturen, de blik verruimt kan worden en wat het profijt daarvan is in het alledaagse leven. Tijdens deze avond leest Bruno voor uit dagboekfragmenten, laat hij foto's zien en deelt hij zijn inspirerende persoonlijke verhaal. De toegang tot deze avond is gratis, wel graag van te voren aanmelden bij de klantenservice van de nieuwe bibliotheek Almere.
Bruno van den Elshout, die al op jonge leeftijd geboeid is geraakt door cultuurverschillen, heeft na zijn studie International Business voor verschillende projecten door Europa gereisd. In 2008 maakte hij tijdens het project 'Us Europeans' een reis door de 27 EU landen. Hij sliep bij vijftig verschillende Europeanen en interviewde 2.700 mensen. Over deze reis verscheen het boek Crossroad Europe. Op dit moment is hij bezig met het samenstellen van de sociale atlas van Europa, een verzameling overzichtskaarten die de diversiteit van Europa in beeld brengen. Samen met Tygron (gameontwikkelaar) en het Europees platform ontwikkelt hij het computergame 'Ice breaker'.