Bibliotheek gaat weer open voor bezoekers

18 november 2020 16:50

ALMERE - De nieuwe bibliotheek opent op donderdag 19 november de deuren van de Almeerse bibliotheken weer voor bezoekers.

Op maandag en zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur is bibliotheek Stad alleen open voor oudere (70+) en kwetsbare mensen. Andere bezoekers wordt gevraagd hier rekening mee te houden en de bibliotheek tijdens deze openingsuren niet te bezoeken.

BiebDrive light

Niet iedereen vindt het momenteel fijn om de bibliotheek te bezoeken, maar wil wel graag blijven lezen. Daarom kunnen klanten hun boeken reserveren én afhalen zonder dat ze de bibliotheek in hoeven te gaan. Afhalen kan bij de zijingang van bibliotheek Stad, elke maandag en zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur en woensdag van 17.00 tot 18.00 uur.

Studeer- en werkplekken

Werken en studeren in de nieuwe bieb kan ook weer. Op de 4e etage van bibliotheek Stad en vanaf maandag 23 november in bibliotheek Buiten zijn er plekken mét en zónder een computer. Er moet wel vooraf een plek worden gereserveerd.

Verder blijven de overige coronamaatregelen van kracht. Er is in iedere bibliotheek plek voor een maximum aantal bezoekers. Dat wordt in de gaten gehouden via digitale tellers. Reserveren is dus niet nodig. Het dragen van een mondkapje is verplicht.