Berovingen draadloze oordopjes, politie zoekt getuigen

30 oktober 2019 11:45

ALMERE - De politie is op zoek naar getuigen van meerdere berovingen in Almere waarbij de daders het gemunt hadden op draadloze oordopjes (AirPods). Op 24 oktober vonden er vlak na elkaar drie (pogingen tot) berovingen plaats: één in Almere-Buiten en twee in Almere-Haven. 

 

De allereerste beroving vond plaats aan de Bivak in Almere Haven. "Een 23-jarige man werd rond 17.45 uur aangesproken door een donker getinte jongen met ‘Hey Bro’. Omdat hij dacht dat de jongen hem iets wilde vragen, stopte hij", meldt de politie. "Maar toen hij stil stond om te horen waarmee hij de jongen kon helpen zei hij: 'Ik wil die Earpods die je in je oren hebt'. Het slachtoffer rende weg waarna de jongen achter hem aan rende en bedreigde. Uiteindelijk is het niet gelukt om de draadloze oordopjes te ontvreemden."

Een 17-jarige jongen uit Almere werd diezelfde dag ter hoogte van de Markenlaan/Zuidmark onder bedreiging van een mes door twee personen beroofd van zijn draadloze oordopjes. Daarna kreeg de politie een melding binnen van een beroving ter hoogte van de bushalte Seizoenenbuurt Zuid in Almere Buiten. Hier is een 19-jarige jongen door vier jonge mannen onder bedreiging van een mes (en mondelinge bedreiging met een vuurwapen) beroofd van zijn oordopjes en zijn handschoenen.

 

Signalement

De verdachte die in alle drie de gevallen wordt genoemd is een donkergetinte jongeman van rond de 17/19 jaar met een zwarte Nike jas en een zwarte trainingsbroek van vermoedelijk het merk adidas. 

De andere verdachte die bij twee van de drie berovingen is genoemd is een jongen van waarschijnlijk rond de 15 jaar met een normaal postuur. Hij droeg een blauw spijkerbroek en een zwarte jas van het merk North Face.

 

De politie zoekt getuigen van de drie berovingen op donderdagavond 24 oktober of mensen die meer informatie hierover kunnen geven. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de recherche in Almere via tel. 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Gerelateerd

X