Beroepskeuze-event in Topsportcentrum

26 november 2018 07:51

POORT - In het Topsportcentrum in Poort vindt op donderdag 29 november de achtste editie van Studie Experience plaats. Dit is een gratis en interactief studie- en beroepskeuze event voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en MBO-schoolverlaters.


Diverse regionale en nationale opleidingsinstellingen, organisaties en bedrijven presenteren zich. Voor leerlingen is dit dé manier om zich te oriënteren op hun toekomst. Tijdens Studie Experience kunnen leerlingen op een ongedwongen en interactieve manier kennismaken met alle opleidingsmogelijkheden na de middelbare school. Het is belangrijk voor leerlingen om zich te verdiepen in alle mogelijkheden die er zijn, om in een later stadium verkeerde keuzes te voorkomen.
Verschillende exposanten organiseren allerlei leuke activiteiten om leerlingen te enthousiasmeren en een beter beeld te geven van hun vakgebied! Een event waar van alles te zien en te beleven is, zodat leerlingen een goed onderbouwde keuze kunnen maken. De georganiseerde activiteiten bieden de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken verschillende branches: zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld bij SVO Vakopleiding Food een smoothie maken en bij Hogeschool Inholland kunnen ze een competentiespel spelen en ontdekken welke competenties zij verder zouden willen ontwikkelen.
Studie Experience, donderdag 29 november,Topsportcentrum aan de Pierre de Coubertinplein in Poort, 10:00 uur tot 21:00 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. Iedereen dient zich aan te melden via de website http://www.studie-experience.nl/almere.

X