Beoogde coalitie wil Floriadewethouder 

06 april 2018 19:02

Door Robert Mienstra

ALMERE - In het nieuwe college van  B&W komt naar alle waarschijnlijkheid een wethouder die zich uitsluitend met de Floriade gaat bezighouden. Dit melden bronnen uit het stadhuis waar de collegebesprekingen bezig zijn.

 

Momenteel heeft PvdA’er Tjeerd Herrema de Floriade in de portefeuille. Dat zou dus zo maar kunnen veranderen. De optie wordt genoemd dat er een wethouder van buitenaf wordt aangetrokken die uitsluitend de Floriade in de portefeuille krijgt. Dit omdat geen van de partijen staat te springen om uit eigen gelederen een wethouder te leveren die de Floriade oppakt. 

Op dit moment wil alleen Jerzy Soetekouw van de PvdA reageren: “Zover zijn we nog niet. We zitten vanavond voor het eerst met z’n allen bij elkaar. Alles op z’n tijd.” Andere betrokkenen reageren nog niet op de geruchten die nu naar buiten komen.

Op dit moment vinden de besprekingen voor een nieuwe coalitie plaats waar VVD, PvdA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie bij zijn aangeschoven. De formatie wordt begeleid door formateur Ard van der Steur.

Gerelateerd

Woodstock
HV Almere
X