Belevingscentrum in Upcyclecentrum geopend

18 januari 2019 06:32

DE STEIGER – In het Upcyclecentrum werd donderdag het belevingscentrum geopend. Dit centrum laat zien wat upcycling is en hoe dat in de praktijk wordt gebracht. Het hout van de vloer, de flessen aan het plafond, het leer van de krukjes, de lampen en de bakstenen in het belevingscentrum, het is allemaal door Almeerders ingeleverd ‘afval’.


Het materiaal is door Tribe, Groen en Meer en ProAlmere gebruikt voor de inrichting van het belevingscentrum. Samen met Stad & Natuur organiseert de gemeente in het belevingscentrum activiteiten om jongeren, inwoners en ondernemers te informeren en te inspireren.

 

Het Upcyclecentrum in Almere Haven werd in december 2017 in gebruik genomen en is een volgende stap richting de ambitie van de gemeente Almere om een energieneutrale en afvalloze stad te worden. Niet door erover praten, maar door het te doen. Op het overdekte recyclingperron wordt afval ingezameld en drie in het Upcyclecentrum gevestigde ondernemers maken van oude materialen weer iets nieuws. Van expansievat naar lampenkamp, van versleten spijkerbroek naar unieke jeans en van sinaasappelschillen tot parfum.

 

Het belevingscentrum werd donderdag onder grote belangstelling geopend. Ook werd het winnende idee van de Changemaker Challenge Junior gepresenteerd: 'The Trashbird'. Vier leerlingen van Het Almeers Talentenlab willen een echte drone laten vliegen die automatisch plastic afval opruimt. Om hun idee te kunnen realiseren zijn ze op zoek naar sponsors. 

Gerelateerd

Garagebox
HV Almere
X