Beelden ontwerp openlucht zwembad

14 maart 2019 18:55

ALMERE - Atleet Gregor Stam heeft de eerste ontwerptekeningen vrijgegeven voor het openluchtzwembad dat in Almere moet komen. Stam presenteerde een aantal maanden geleden een petitie voor de komst van zo'n openlucht zwembad dat door meer dan 3500 mensen werd ondertekend. De gemeenteraad spreekt zich al jaren uit voor de komst van zo'n openlucht zwembad, maar nooit is iets concreet opgepakt. Stam wil, met de petitie in zijn hand, nu doorpakken.

Donderdagavond presenteerde Gregor Stam deze ontwerptekeningen aan de Almeerse gemeenteraad. Exclusief voor Almere DEZE WEEK geeft hij ze gelijktijdig vrij. In principe is het ontwerp ingetekend langs de Hogering, precies gespiegeld aan het sportpark Fanny Blankers-Koen, op het stuk grond tussen de Hoge Vaart en de Lage Vaart. Dit is voor Stam de meest ideale locatie. "Maar het is heel goed mogelijk dat de gemeente andere locaties opwerpt. Prima, als het er maar komt."
Op de tekening is te zien dat het openlucht zwembad niet op zichzelf staat. Linksboven is een atletiekbaan te zien, met direct rechts daarvan het sportbad. Daaronder is een zwembad voor kinderen te zien met glijbanen en speeltoestellen. Aan de rechterzijde daarvan een zwempoel met strand. Over het terrein loopt een wandel/hardlooptraject van precies een kilometer lengte. Geheel aan de linkerzijde zijn omkleedreuimte te zien. Ook is het mogelijk om horeca te vestigen. "Het bad moet laagdrempelig voor alle Almeerders zijn. 360 dagen per jaar open, in de winter overdekt", legt Stam uit. "Het is niet aan een vereniging gebonden. Bereikbaar voor iederen. Hoe mooi is het om Almeerders hier te laten bewegen? Het zou ook een toplocatie zijn voor schoolreisjes en uitjes. 

Vrijdagochtend 15 maart is op deze site te lezen hoe wetjhouder Jaap Lodders en de raadsleden tegen dit ontwerp aankijken. 

 

X