Basisschool de Zeetuin viert 35 jarig bestaan

24 september 2018 13:17

MUZIEKWIJK - Het is deze week groot feest op basisschool de Zeetuin in Muziekwijk. De school viert namelijk haar 35- jarig bestaan. Het is daarmee een van de oudste scholen van Almere.


In 1983 begon de Zeetuin als eerste school in de Muziekwijk met 80 leerlingen. De school stond middenin een zandvlakte en startte met vier klassen. Het team bestond uit vier mensen, waarvan ook directeur Bob Kos voor de klas stond. “Binnen een aantal jaren moest de school worden uitgebreid. Bijna 300 leerlingen bezochten destijds de school”, aldus juf Nell die sinds 1983 op de Zeetuin werkzaam is.


Ontwikkeling

In de loop der jaren heeft de Zeetuin zich enorm ontwikkeld. Zo is er een samenwerking aangegaan met De Nieuwe Bibliotheek. Ook werkt de school met de methodiek van De Vreedzame School, die in het teken staat van democratisch burgerschap en positief met elkaar omgaan. Dit jaar zijn er schoolmediatoren; leerlingen die andere leerlingen helpen om een conflict op te lossen. En niet te vergeten heeft de Zeetuin het ‘Open podium’, waar alle leerlingen hun talent aan elkaar laten zien.

Feestweek

In de feestweek rond het 35-jarig jubileum organiseert de school, samen met alle leerlingen, leerkrachten en ouders, tal van activiteiten. Op maandag is er een uitstapje naar Dierenpark Amersfoort. Dinsdag en donderdag bereiden leerlingen zich met workshops voor op een spetterende circusvoorstelling voor de ouders en de leerlingen. Op woensdag is er de ‘Grote Dag’. Samen met basisschool het Samenspel, het Echnaton en Stichting De Schoor doen de leerlingen leuke activiteiten. Op vrijdag wordt de feestweek van 15 tot 17 uur afgesloten met een vrolijk wijkfeest voor jong en oud, georganiseerd door en voor ouders en kinderen. Iedereen is uitgenodigd.

Gerelateerd

Kringloop
Woodstock
X