ATC geef tafeltennisles op basisscholen: TableStars

19 oktober 2018 12:11

ALMERE- Met het programma TableStars wil de Almeerse Tafeltennis Club (ATC) kinderen van 4 tot en met 14 jaar motiveren om meer te bewegen.


De nadruk ligt bij TableStars op de kinderen die woonachtig of schoolgaand zijn in de vier lage inkomensbuurten van Almere. Het doel is om de kinderen beter, maar vooral ook structureel te laten bewegen.
TableStars bestaat uit drie lesprogramma’s. Het eerste lesprogramma is dit jaar geïmplementeerd binnen zes basisscholen: De Aquamarijn, De Flierefluiter, De Polderhof, De Ark en De Regenboog. In het dit eerste deel van TableStars geeft ATC in groep 3 tot en met 8, drie tafeltennislessen van 45 á 60 minuten. Met deze introductielessen wil ATC de kinderen kennis laten maken met tafeltennis. Er wordt in deze lessen gewerkt aan de fijne motoriek en het gebruik van het materiaal. Daarnaast leren de kinderen om eerlijk te spelen in competitieverband. Hierna krijgen de basisschoolkinderen de mogelijkheid om tien gratis tafeltennislessen bij ATC te volgen.
In mei heeft ATC al eens tafeltennisles gegeven op verschillende basisscholen. Hier werden de vier begeleiders van ATC vol enthousiasme ontvangen door de leerlingen en leerkrachten. De reacties van de kinderen, ouders en basisscholen waren zeer lovend.

Sportimpuls

Het programma Sportimpuls Jeugd van ZonMw, de organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, subsidieert twee jaar lang dit project. Dit subsidieprogramma streeft ernaar om een gezonde keuze ook een gemakkelijke keuze te laten zijn. Omdat ATC de tafeltennislessen op basisscholen aanbiedt, worden veel kinderen hier op een gemakkelijke manier mee in aanmerking gebracht.

X