Almere viert rentree Arjen Robben op Nederlandse voetbalvelden

24 augustus 2020 09:05

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Dat de einduitslag van de oefenwedstrijd van Almere City FC tegen FC Groningen in 1-1 eindigde was zaterdag absoluut ondergeschikt aan de terugkeer van voetbalvedette Arjen Robben op de Nederlandse velden. En dat gebeurde in Almere.

De 72-voudig international speelde 30 minuten mee en kreeg het respect van het Almeerse publiek. Al voor de wedstrijd vroegen fans om zijn handtekening, maar dat sloeg hij af: 'Ik ben een beetje aan de late kant'.

Robben keert na een succesvolle carrière terug naar zijn jeugdliefde FC Groningen om daar zijn loopbaan af te sluiten. Lang was onzeker wanneer hij voor het eerst weer in de groen/witte kleuren van de noordelijke club te zien zou zijn. Het werd dus Almere, het Yanmar Stadion.

De Almeerders kwamen in de wedstrijd tegen de eredivisionist op een 1-0 voorsprong dankzij Farris Hammouti. De Groningers maken nog voor rust gelijk via Ramon Lundqvist, nota bene de vervanger van Robben.

In de tweede helft was het meeste balbezit voor de Groningers, maar tot echte kansen kwamen beide ploegen niet.

Competitie

Het gelijkspel tegen Groningen was een prima generale repetitie in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd, komende zondag. Op die 30ste van augustus trapt City de Eerste Divisiecampagne af met een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. De wedstrijd is toegankelijk voor seizoenkaarthouders. Door de beperkte stadioncapaciteit vanwege de RIVM-maatregelen kunnen circa 870 supporters van de wedstrijd genieten. Almere City FC vraagt daarom seizoenkaarthouders om aan te geven bij welke van de eerste drie thuiswedstrijden zij aanwezig willen zijn.

Terugkeer Ruitenheer

Ruitenheer wordt de naamgevend partner van de Almere City Football Academy. Het 24 uurs service- en onderhoudsbedrijf prijkt daarom komend seizoen prominent op de shirts van de jeugdteams. Directeur René ter Borgh van Ruitenheer is één van de grondleggers van betaald voetbal in Almere. voor het eerste elftal is SenS Online Solutions de hoofdsponsor.

Arjen Robben maakte zijn rentree voor Groningen in Almere. (Foto: Ron Baltus)