Almere, stad in bewegingGratis fittest voor Almeerders vanaf 55 jaar

23 maart 2011 06:00

PARKWIJK - In Sportcomplex Carl Dekker aan de Bongerdstraat 6 is zaterdag 9 april een speciale fittest voor mensen van 55 tot 65 jaar. De fittest wordt georganiseerd door Sportservice Flevoland, Sportbedrijf Almere en de Zorggroep Almere. De Badminton Vereniging Almere (BVA) en de turnvereniging Turning Spirit Almere (TSA) verlenen eveneens hun medewerking.


De 'Almere Stad in Beweging-fittest' begint met een test van 1,5 uur. De fittest bestaat uit negen testonderdelen waarbij onder andere bloeddruk, knijpkracht, lenigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen worden gemeten. De aanwezigheid van een arts zorgt ervoor dat deelnemen aan de fittest veilig is.
Na afloop van de fittest krijgen deelnemers een persoonlijk en deskundig beweegadvies van de fysiotherapeuten van Zorggroep Almere. Aan de hand van het advies kan een keuze gemaakt worden uit diverse sportieve vervolgactiviteiten. Sportaanbieders uit de wijk, zoals BVA en TSA zijn aanwezig en geven, wanneer mogelijk, demonstraties. Bovendien zijn er ook een opticien en een audicien aanwezig om waar mogelijk van advies te voorzien.

Persoonlijk geïnformeerd

Alle bewoners van de Filmwijk, Verzetswijk, Parkwijk, Danswijk en Tussen de Vaarten zijn door de gemeente Almere ook persoonlijk geïnformeerd over de fittest. Woont u niet in een van deze wijken en behoort u tot de doelgroep 55 tot 65 jaar en wilt u toch meedoen aan de fittest? Neem dan contact op met Anouk Bloembergen van Sportservice Flevoland via bloembergen@sportflevo.nl of bel 0320-251113.