Almere krijgt centrum voor bewegen

16 maart 2011 06:00

MUZIEKWIJK - Het Flevoziekenhuis, SMC Almere en Novum Zorgconsulting gaan hun krachten bundelen in een nieuw orthopedisch behandelcentrum: het centrum voor bewegen. Het centrum legt zich toe op het behandelen van botten, gewrichten en spieren. In het centrum werken (sport)fysiotherapeuten nauw samen met orthopedisch chirurgen. Daardoor kan een patiënt snel geholpen worden en weer deelnemen aan het arbeidsproces.


Het centrum is gevestigd aan de Louis Armstrongweg in Muziekwijk. Hier worden de poliklinische onderzoeken en behandelingen uitgevoerd. Chirurgische ingrepen worden in het Flevoziekenhuis gedaan. De fysiotherapie is reeds gestart, de spreekuren van de medisch specialisten zijn gestart per 1 maart. Het centrum is telefonisch te bereiken via 036 - 534 69 56.

Geen wachtlijsten

Het centrum is volgens de nieuwste inzichten ingericht en legt zich toe op het behandelen van klachten aan botten, gewrichten en spieren. Het centrum is ook in de avonduren geopend en werkt zonder wachtlijsten. Doordat alle onderzoeken zo veel mogelijk achter elkaar gepland worden gepland weet een patiënt na één bezoek wat er met hem of haar aan de hand is.
Sport en Topsport

In Almere ontwikkelt de sport en daarmee ook de topsport zich in een snel tempo. Helaas gaan hier ook veelal blessures mee gepaard. In het nieuwe centrum is speciaal plaats ingeruimd voor een sportpolikliniek. Dit betekent dat in één bezoek alle onderzoeken en de daadwerkelijke behandelingen zullen worden uitgevoerd zodat de sporter zo snel mogelijk weer kan gaan starten met de (aangepaste) trainingen. Tijdens dit spreekuur zullen de medisch specialisten en de sportfysiotherapeuten samenwerken.
Flevoziekenhuis

De orthopedisch chirurgen uit het Flevoziekenhuis hebben spreekuren in het centrum. Er wordt samenwerking gezocht met de huisartsen van de Zorggroep Almere en de vrijgevestigde huisartsen. Zo zal het mogelijk zijn voor de huisartsen om altijd te overleggen met de orthopedisch chirurg, is het mogelijk met spoed patiënten in te sturen en hebben de huisartsen continu inzicht in de voortgang van de behandeling.
SMC Almere

Sport medische Centrum Almere is de tweede vestiging van Sport Medisch Centrum Amsterdam. Dit centrum is een begrip in Nederland op gebied van sport revalidatie. Zo begeleiden de fysiotherapeuten van SMC Amsterdam diverse nationale sportteams zoals het Nederlands dames en heren hockeyteam. Hans Tossijn is verantwoordelijk voor de vestiging in Almere: "Door de samenwerking van het Flevoziekenhuis en SMC Almere word de krachten op gebied van kennis en kunde van sport trauma's gebundeld. Daar zullen de inwoners van Almere veel voordeel bij hebben."
Novum Zorgconsulting

De nieuwe kliniek is een initiatief van Novum Zorgconsulting. Het bedrijf uit Almere is gespecialiseerd in het opzetten van klinieken in Nederland. Directeur Bas Bonhof (zelf ooit fysiotherapeut in Almere) over het initiatief: "Almere is klaar voor een initiatief als dit. Een zeer klantvriendelijke benadering, hoogwaardige medische en fysiotherapeutische behandelingen, geen wachttijden en een zeer gemotiveerd team maken het mogelijk hier een succes van te maken".