Almere City neemt afscheid van 'kleine Henkie'

02 oktober 2020 17:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft vrijdag afscheid genomen van clubman en erelid Henk Couwenberg (72). Het lichaam van Couwenberg, die zestig jaar aan de club verbonden was, werd op de middenstip van het Yanmar Stadion neergezet. Daarna werd een erehaag gevormd.

Henk Couwenberg, die ook bekend stond als 'Kleine Henkie', overleed vorige week vrijdag na een kortstondig ziekbed in het bijzijn van zijn familie. Couwenberg was al zestig jaar lid van de club, aanvankelijk uiteraard in Amsterdam bij de Zwarte Schapen. Als kantinebeheerder, elftalleider en voorzitter zette hij zich in diverse functies vol overgave in voor de vereniging die hem zo lief was. Met trots sprak hij altijd over 'zijn' Zwarte Schapen. Overgekomen uit Amsterdam, om in Flevoland toe te treden tot het betaald voetbal. Een droom die in 2005 werkelijkheid werd. Henk was één van de dragende krachten achter het betaald voetbal in Almere.

Maar bovenal was hij een markant man, met het hart op de tong. Zijn boodschap was soms scherp, maar kenmerkend was zijn Amsterdamse humor. Daardoor kon iedereen het hebben en was 'Kleine Henkie' bijzonder geliefd.

De Amsterdamse volkswijk 'De Pijp' was echt zijn buurt. Veelvuldig was hij te vinden op de Albert Cuyp of in zijn eigen familiecafé Toon. In Mokum was Henk dan ook een bekende verschijning..

Voetbal bleef zijn passie. Henk, die in 2011 tot erelid van Almere City FC werd benoemd, bezocht steevast alle thuiswedstrijden in het Yanmar Stadion. Op zondag 30 augustus, bij de openingswedstrijd tegen MVV, zat hij voor het laatst op de tribune.

De kist met het lichaam van Couwenberg werd op de middenstip gezet. (Foto: Fred Rotgans)