Almere City FC wint met korfbaluitslag

07 september 2020 09:35

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – De eerste uitwedstrijd van Almere City FC, in Rotterdam tegen Excelsior, kende een knotsgek verloop en eindigde in een korfbaluitslag: 4-6.

Met een 3-1 achterstand na 18 minuten leek de zondagmiddag voor Almere City FC te verlopen zoals alle eerdere ontmoetingen: de Almeerse ploeg won nog nooit in Kralingen. Verheydt kopte de Almeerders al na vier minuten op een 0-1 voorsprong, maar in het volgende kwartier moest keeper Woud drie keer vissen.

Verbeelding

Wat daarna gebeurde tart de verbeelding en is tegelijkertijd een mentale opsteker voor de ploeg van Ole Tobiasen. Almere City FC rechtte de rug en gebruikte de volgende 21 minuten om op voorsprong te komen. Het was Faris Hammouti die het voortouw nam. Zes minuten na de 3-1 kopte hij tegendraads de aansluitingstreffer tegen de touwen uit een corner van Ryan Koolwijk. Een minuut later volgde de gelijkmaker, toen debutant Jearl Margaritha een cadeautje van de Excelsior-verdediging benutte.

Brutaal

Voor rust nam Almere City FC zelfs brutaal de voorsprong. Ilias Alhaft vond de paal nog in de weg van zijn schot, maar in de rebound knikt Verheydt alsnog raak. Een unicum, we moeten terug naar september 2011 om voor het laatst een wedstrijd te vinden waar in de eerste helft zeven keer wordt gescoord.

Spektakel

De tweede helft kon lange tijd niet tippen aan het eerste bedrijf. Het spektakel werd echter voor het laatst bewaard. Xian Emmers leek de overwinning van Almere City FC veilig te stellen toen hij vijf minuten voor tijd een voorzet van Shayon Harrison over de doellijn hielp: 3-5. Ómarsson kopte echter een minuut later de aansluitingstreffer alweer binnen en kwamen er hachelijke laatste minuten. Uitgerekend Tim Receveur, die voor het eerst sinds 1 maart 2019 weer zijn opwachting maakte in de basis, maakte een einde aan alle onzekerheid. Hij krulde de bal op fantastische wijze in de verre hoek en bezorgde Almere City FC zo de eerste driepunter van het seizoen.

De eerstvolgende wedstrijd van Almere City FC is over negen dagen. De formatie van Ole Tobiasen speelt dan in eigen huis tegen TOP Oss op het bijzondere tijdstip van dinsdagavond 18:45 uur. Supporters die bij deze wedstrijd mogen zijn, hebben inmiddels hun toegangskaarten ontvangen.

(Foto: Ron Baltus)