Almere City FC wint laatste twee oefenwedstrijden

05 augustus 2019 10:30

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Almere City FC won dit weekend de laatste twee oefenwedstrijden. Daarin speelde ook Shayon Harrison mee,  één van de talenten van Champions League-finalist Tottenham Hotspur, in de Premier League 2 goed voor 24 doelpunten in 48 duels. Hij tekende voor twee seizoenen in Almere met een optie voor een derde jaar. Van Jong AZ komt buitenspeler Mees Kaandorp. 


De 22-jarige Harrison maakte op 25 oktober 2016 zijn debuut in de hoofdmacht van de Spurs tegen Liverpool. De afgelopen drie seizoenen werd hij door zijn broodheer verhuurd om ervaring op te doen. Meest recentelijk speelde hij voor Melbourne City in de Australische A-league. In zijn halve seizoen Down Under kwam hij in elf wedstrijden tot vier doelpunten.

 
Vincent Janssen


Harrison had de ploegen deze transferwindow voor het uitkiezen en kon ook bijtekenen bij Tottenham Hotspur. Mede op basis van de goede ervaringen van ex-teamgenoot én voormalig Almere City-spits Vincent Janssen, die bij de Lilywhites twee seizoenen lang met hem op het trainingsveld stond, koos de Engelsman met Jamaicaanse roots echter voor Almere.
“Ik denk dat de manier van voetballen in Nederland goed bij mij past en dat ik mijzelf bij Almere City FC optimaal verder kan ontwikkelen”, zegt Harrison. “De staf en spelers hebben mij al warm welkom geheten. Ik hoop dit seizoen zoveel mogelijk doelpunten te maken en de club te helpen in de strijd om promotie.”

 
Ontwikkelplan


Algemeen directeur John Bes is trots dat Harrison voor Almere kiest. “Het feit dat hij voor ons ontwikkelplan kiest, zegt veel over de status van onze club, maar misschien nog wel meer over de mentaliteit van Harrison en professionaliteit van zijn zaakwaarnemers. Hiernaast gaat er ook veel dank uit naar Vincent Janssen voor zijn positieve bijdrage aan het tot stand komen van deze deal."

 
Mees Kaandorp


Met Mees Kaandorp (21) heeft City er een optie bij op de flanken. De speler van Jong AZ heeft al bijna vijftig wedstrijden in het betaald voetbal op zijn naam staan. Kaandorp tekent een tweejarig contract met de optie voor nog een jaar.

IN KADER

City wint van Suriname en Qatar


Almere City FC heeft een prima voorbereiding achter de rug. Het elftal van trainer Robert Molenaar won dit weekend de laatste twee oefenpotjes tegen Suriname en Qatar. Harrison maakte vrijdag tegen Suriname zijn debuut. De Almeerders wonnen uiteindelijk met 2-0. Zaterdag werd het tegen het elftal van Qatar 2-1, waarbij Harrison de openingstreffer voor zijn rekening nam. Komende vrijdag moet Almere City FC echt aan de bak. Dan opent de ploeg het seizoen in Kerkrade tegen Roda JC. .

Gerelateerd

HV Almere
Kringloop
X