Almere City FC verliest nipt van ADO Den Haag in unieke wedstrijdopzet

10 augustus 2020 09:30

ALMERE – Onder het toeziend oog van 603 toeschouwers namen twee teams van Almere City FC het zaterdagavond beiden een uur op tegen Eredivisionist ADO Den Haag. Gewonnen werd er uiteindelijk niet in het Yanmar Stadion. Almere City verloor nipt met 1-2.

In de aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Almere City FC werd een speler van ADO Den Haag positief getest op het coronavirus. Het oefenduel in Almere kon volgens het protocol van de KNVB en in overleg met Almere City FC wel doorgang vinden.

Het eerste uur van het tweeluik werd er scherp gespeeld door de Almeerders en dat leverde ook echt kansen op. Thomas Verheydt was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer, maar kopte echter respectievelijk op de paal en naast. ADO profiteerde van die gemiste kansen door zelf de voorsprong te nemen. Amar Catic maakte de 0-1.

Wisseling van de wacht

Na de eerste 'rust' vuurde Ilias Alhaft twee keer een goed schot af op het Haagse doel, maar trof telkens de keeper op zijn weg. Na in totaal een uur aan speeltijd stapte aan beide kanten elf nieuwe spelers het veld op. Na deze wisseling van de wacht ging het tempo omlaag in het bloedhete Yanmar Stadion, waar bovendien extra drinkpauzes waren ingelast. Almere speelde goed, maar ADO zette vervolgens toch de 0-2. op het scorebord. Almere City FC scoorde voor de tweede 'rust' toch nog een tegengoal. Aanvoerder Tim Receveur zorgde voor de 1-2. Na twee uur voetbal moest City ondanks goed spel genoegen nemen met de eerste verliespartij van deze voorbereiding.

Komende vrijdag treedt de ploeg van Ole Tobiasen in soortgelijke opzet aan tegen een andere Eredivisionist, RKC Waalwijk.

(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)