Almere City FC start seizoen met 0-0 tegen MVV

31 augustus 2020 09:45

ALMERE - De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd voor Almere City FC. In het eigen Yanmar Stadion bleef het in de wedstrijd tegen MVV Maastricht steken op 0-0.

City had de hele wedstrijd meer balbezit dan MVV. Al vroeg loste Anwar Bensabouh na een afvallende bal het eerste schot, dat hoog over ging. Toch kregen ook de Zuid-Limburgers een vroege kans op de voorsprong, maar Koen Kostons werd van scoren afgehouden door doelman Michael Woud. City-spelers Mees Kaandorp, Ryan Koolwijk en Thomas Verheydt kregen vervolgens allemaal de kans om nog voor rust de eerste treffer van het seizoen te maken, maar schoten en een kopbal gingen steevast over of naast.
De grootste kans van allemaal was in de tweede helft, een kwartier voor tijd, voor Verheydt, maar hij kop van dichtbij nét naast. Pogingen van Oussama Bouyaghlafen en Thomas Verheydt in de absolute slotfase treffen eveneens geen doel en daarmee eindigt de eerste wedstrijd van het seizoen in een doelpuntloos gelijkspel.
Volgende week reist City af naar Rotterdam-Oost voor een uitwedstrijd bij Excelsior. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op dinsdag 15 september tegen TOP Oss.

(Foto: Fred Rotgans)