Almere City FC rukt op naar tweede plaats

16 september 2020 09:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft dinsdagavond een ruime overwinning geboekt op het nog puntloze TOP Oss. In het Yanmar Stadion werd het 3-0 voor de thuisploeg. De doelpunten worden verzorgd door Thomas Verheydt, Anass Ahannach en Oussama Bouyaghlafen.

Al na acht minuten was het 1-0 voor Almere City FC. Thomas Verheydt was degene die de bal vanaf de strafschopstip binnenschoot. De bal was daar neergelegd door scheidsrechter Stan Teuben, die zag hoe TOP Oss-verdediger Lorenzo Piqué buitenspeler Oussama Bouyaghlafen een tikje gaf.

City voetbalde na de vroege voorsprong lekker verder. De thuisploeg was fel, speelde verzorgd voetbal en overklaste de tegenstander telkens als het tempo even omhoog ging. Nog in de eerste helft leverde dat een verdubbeling van de voorsprong op toen Anass Ahannach de bal knap binnentikte op aangeven van Ilias Alhaft. Opnieuw was het Piqué die niet goed uit de verf kwam. Saillant detail: bij de vorige ontmoeting tussen de twee teams was de Osse verdediger ook al ongelukkig en zorgde hij met een eigen doelpunt voor de 3-0 eindstand.

Na rust

Na rust waren de Brabanders de eersten die echt gevaarlijk werden. Jarni Koorman dook op voor het doel maar schoot de bal op de paal. Meteen daarna nam City het heft echter weer in handen en kreeg Jearl Margaritha de kans om te scoren. Koud in het veld owerd zijn schot gekeerd door de doelman. Even later was het alsnog raak als Oussama Bouyaghlafen na slordig balverlies van TOP Oss vrij voor de keeper kwam. Hij schoot de bal feilloos binnen en maakte er 3-0 van. In het half uur dat daarna had de score nog hoger op kunnen lopen, maar het bleef bij drie treffers. Daarmee rukken de Almeerders op naar de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

NEC

Almere City FC speelt aanstaande zondag alweer. De tegenstander heet dan NEC Nijmegen. De vrijdag daarna, op 25 september, krijgt de ploeg van Ole Tobiasen een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport voor de kiezen. Supporters die bij deze wedstrijd aanwezig mogen zijn, hebben hun toegangskaart inmiddels al toegestuurd gekregen.

Thomas Verheydt scoort de 1-0 vanuit een penalty. (Foto: Ron Baltus)