Almere City FC koploper na winst op NEC

21 september 2020 09:40

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC mag zich na de 0-1 uitwinst op NEC in ieder geval voor 24 uur koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen.

Voor het eerst sinds oktober 2018 (ook toen na een zege op NEC) voert Almere weer de ranglijst aan. In De Goffert duurde het even voordat de Almeerders op voorsprong kwamen. Pas tien minuten na rust braken de Almeerders de wedstrijd eindelijk open. Damon Mirani stond vrij in 'de zestien' en nam een corner van Ryan Koolwijk snoeihard op het hoofd. Keeper Alblas voelde de bal om de oren suizen.

Het was bijzonder dat de openingstreffer zo lang uitbleef. Na een kwartier spelen was namelijk al duidelijk dat beide ploegen met aanvallende intenties het veld in waren gestuurd. Beide ploegen speelden vol op de aanval, maar lieten daarbij ook af en toe wat steekjes vallen.

Middenveld

NEC verloor menigmaal de bal op het middenveld en het was aan Almere dat de kansen niet of nauwelijks werden uitgespeeld. De ploeg van Ole Tobiasen moest ruim een half uur wachten op de eerste grote kans. Thibaut Lesquoy werd door Bouyaghlafen diep vrijgespeeld in de zestien meter, maar zijn schot stuitte op doelman Alblas. Die doelpoging kwam vijf minuten nadat de ploeg aan een achterstand ontsnapte. Een schot van Joep van der Sluijs spatte op de paal uiteen. Aan het einde van de eerste helft namen de Gelderlanders het heft in handen en was het even billenknijpen. Almere City FC haalde echter ongeschonden de rust.

Asterix & Obelix

Alsof het een toverdrankje van Astrix & Obelix betreft kwam Almere City FC na de theepauze de kleedkamer uit. Met de treffer van Damon Mirani als ultiem gevolg. De treffer zorgde er ook voor dat de jonge honden van NEC wakker werden. Almere City FC stond het laatste half uur continu onder druk, maar de thuisploeg sprong niet goed om met die weelde. Trainer Ole Tobiasen probeerde de aanvalsgolven te breken met wissels. De Deen gebruikte ze alle vijf.

Als diep in blessuretijd het laatste eindsignaal klinkt, weet men in Almere dat die tactiek vruchten heeft afgeworpen. NEC Nijmegen drong wel aan, maar werd nimmer gevaarlijk voor het doel. Het is voor het eerst in twaalf uitduels dat Almere City FC het doel schoon houdt en daarvoor heeft de ploeg het collectief te danken.

Vrijdag

Almere City FC mag aanstaande vrijdag gevolg geven aan de overwinning met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De wedstrijd begint om 18:45 uur. Supporters die bij de wedstrijd aanwezig mogen zijn, hebben hun toegangskaartje inmiddels per e-mail ontvangen.

NEC-speler Joep van der Sluijs houdt Ilias Alhaft van de bal af. (Foto: Ron Baltus)