Almere City FC huurt Xian Emmers van Internazionale Milaan

10 augustus 2020 09:30

ALMERE - Almere City FC heeft zich versterkt met Xian Emmers. De 21-jarige middenvelder wordt op huurbasis overgenomen van de Italiaanse topclub Internazionale Milaan. Hij is reeds aangesloten bij de selectie van hoofdtrainer Ole Tobiasen.

De in Zwitserland geboren Belg begon zijn voetbalcarrière bij onze zuiderburen. Hij speelde onder meer in de befaamde voetbalacademie van KRC Genk, alvorens hij op zestienjarige leeftijd werd opgepikt door Internazionale. Bij de Italiaanse topclub begon hij in de O17, waarna hij ook tot één van de grote uitblinkers uitgroeide bij de Primavera, het hoogste jeugdelftal in het Italiaanse voetbal. Met die ploeg won Emmers twee landstitels en het nationale bekertoernooi. De afgelopen seizoenen werd de Belgisch jeugdinternational verhuurd aan achtereenvolgens US Cremonese (Serie B) en Waasland-Beveren (Jupiler Pro League).

Duidelijk plan

,,Ik kijk ernaar uit om bij Almere City FC aan de slag te gaan. Er is mij hier een duidelijk plan geschetst en dat sprak mij direct aan", vertelt Emmers. ,,Ik had meerdere opties, maar het gevoel dat ik bij Almere City FC kreeg, had ik bij de andere clubs niet. De kernwaarden 'jong, ambitieus en eigenwijs' passen ook bij mij als persoon. Ik ben een offensieve middenvelder, met veel loopvermogen en diepgang. Dat wil ik hier laten zien. Daarmee hoop ik een steentje bij te dragen aan ons gezamenlijk doel: promotie naar de Eredivisie."

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Xian is een talentvolle middenvelder, die bij KRC Genk een topopleiding heeft genoten en op jonge leeftijd werd weggeplukt door Inter. Hij heeft gespeeld op het hoogste niveau in België, in de Italiaanse Serie B en hij heeft meermaals de voorbereiding meegedraaid met de hoofdmacht van Internazionale. Die ervaring neemt hij met zich mee. Het is een jongen die tweebenig is en veel diepgang in zijn spel legt. Wij zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze selectie."

Xian Emmers kijkt ernaar uit om bij Almere City FC aan de slag te gaan. (Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)