Almere City FC gaat voor een vol huis met lage prijzen

13 mei 2020 09:45

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Almere City FC biedt voor het komend seizoen alle seizoenkaarten aan voor de unieke prijs van 45,01 euro. Ongeacht de plek in het stadion of ongeacht leeftijd. Zo hoopt de club elke thuiswedstrijd op een 'vol huis'.

Voor dit, inmiddels afgebroken, seizoen varieerden de prijzen van 136 tot 240 euro. Met het nu gelanceerde Project 4.501 wil de Almeerse profclub het verbouwde Yanmar Stadion volgend seizoen tot de nok toe vullen.

Lage prijs

De prijs is bewust laag gehouden. Hoeveel thuiswedstrijden er komend seizoen voor publiek toegankelijk zijn is nu nog onbekend. Iedereen die zich aanmeldt ontvangt voor elke gemiste wedstrijd echte unieke 'behind-the-scenes' content. En één ding staat vast: als het groene licht gegeven wordt, dan wil iedereen bij het spectaculaire openingsfeest van het verbouwde Yanmar Stadion zijn. Seizoenkaarten worden op volgorde van aanmelding verwerkt.

4501

Het bedrag van 45,01 euro is niet lukraak gekozen. Het is een verwijzing naar de stadioncapaciteit van 4.501. Vanaf juli heeft Almere City FC een gloednieuw stadion, maar door de Coronacrisis dreigen de spiksplinternieuwe stoelen niet vanaf het begin (allemaal) gebruikt te kunnen worden. Door de plekken voor een lager tarief te verkopen wordt geanticipeerd op dit scenario. Tevens is de verwachting dat hierdoor schaarste wordt gecreëerd in het eerste jaar na de verbouwing en hét jaar waarin de promotie naar de Eredivisie zou moeten plaatsvinden.

Kaarthouders

Eerst krijgen de 1.280 huidige seizoenkaarthouders van de club tot en met 1 juni het recht om hun eigen stoel veilig te stellen of een andere stoel naar keuze uit te kiezen. Daarna wordt het Yanmar Stadion opengesteld voor alle andere supporters die er graag bij zijn.

Nadat eerder al bijna 100% van alle businessclubleden in crisistijd heeft verlengd zou een uitverkocht stadion de ultieme kroon zetten op de campagne ditkanwelinalmere.nl, die kort na het uitbreken van de Corona crisis werd gelanceerd.

Een vol stadion: Almere City FC hanteert volgend seizoen lage prijzen voor seizoenkaarten. (Archieffoto: John Baltus)