Almere City FC blij met participatiepenning

24 februari 2020 09:46

ALMERE – Voetbalclub Almere City FC ontving afgelopen vrijdag, tijdens het Flevopenningengala, de Participatiepenning. Directeur John Bes was zichtbaar blij met de onderscheiding.

 

De Participatiepenning werd voor vijfde keer uitgereikt en heeft daarmee zijn eerste lustrum bereikt. De onderscheiding wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). RWF is een actiegericht samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, UWV en gemeenten in de arbeidsregio Flevoland. Onder de noemer 'Flevoland Werkt!' werken de partijen intensief samen aan de realisatie van een inclusieve arbeidsmarktregio waarin niemand aan de kant staat.

 

In de armen
Directeur John Bes viel zijn MVO-manager dan ook in de armen toen Job Cohen de naam van de Almeerse voetbalclub noemde. Almere City FC kreeg de Flevopenning Participatie wegens de bijdrage die de club levert aan de inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland. Vanuit haar maatschappelijke platform 'Almere & the City' worden er projecten georganiseerd waarbij inclusiviteit in brede zin een grote rol speelt. Daarbij worden bedrijven en instellingen in de omvangrijke businessclub in toenemende mate actief betrokken.

 

Banenafspraak
Al voordat de Participatiewet zijn intrede deed, was Almere City FC actief met het bieden van werk aan mensen die vanaf 2015 tot de doelgroepen van de Banenafspraak zouden behoren. Directeur John Bes: "Het leveren van bijdragen aan de inclusieve arbeidsmarkt zit in de haarvaten van de organisatie, doordat het een integraal onderdeel vormt van de filosofie en bedrijfsvoering van deze betaald voetbalclub. Alle medewerkers vervullen hierin een rol. De spelers van de A-selectie van Almere City FC zijn projectleider én ‘dragers’ van verschillende maatschappelijke projecten. Ze zetten zich samen met de medewerkers én sponsoren structureel, concreet en onvoorwaardelijk in voor een nog leuker, gezonder, slimmer en krachtiger Flevoland.”