Almere Bowls Club kijkt weer naar de toekomst

05 december 2018 11:25

HAVEN CENTRUM - De leden van de Almere Bowls Club (ABC) kijken weer uit naar de terugkeer in de sporthal van Almere Haven. Vanwege de bouw van de nieuwe hal moesten de ABC’ers tijdelijk uitwijken naar het Topsportcentrum in Poort.


Voor het bestuur van de club breken er weer drukke tijden aan. In de tweede week van december vindt de verhuizing plaats naar Haven. Op 11 december kunnen de bowlers weer een balletje rollen in de nieuwe hal. Meteen daarop organiseert de club op zaterdag 15 december het Australian Pairs toernooi waar 28 teams van dertien verschillende verenigingen aan meedoen.
In 2019 organiseert ABC, in samenwerking met de bond, twee NK’s die in Almere worden gespeeld. Op 17 februari wordt het NK-fours gespeeld en op 13 en14 april het NK-triples. De vereniging wil ook de spelvariant Shortmat in Nederland onder de aandacht brengen. Op 2 februari is het eerste Shortmat-toernooi. ABC hoopt hiermee ook jongere mensen aan te trekken.


Kampioenen

ABC heeft vele Nederlandse kampioenen binnen de gelederen. In 2018 werden bij de Nederlandse kampioenschappen Outdoor de dames Esther de Groot en Saskia Schaft kampioen in de discipline dames-pairs. Saskia Schaft veroverde tevens haar zevende outdoor landstitel in de singles. Ook indoor een groot succes voor ABC. Wim van Belzen en Saskia Schaft pakten de titel singles indoor. Voor van Belzen was dat zijn derde landstitel singles indoor en voor Schaft haar zesde landstitel.

Groei

Ondanks dat ABC veel sterke spelers binnen haar gelederen heeft, zijn er wel zorgen over het aantal leden van de vereniging. Daarom zal het bestuur na de verhuizing naar Haven diverse activiteiten ontwikkelen om het ledenaantal weer wat op te vijzelen. Daarom is iedereen uitgenodigd om op zaterdag 15 december het Australian Pairs-toernooi te bezoeken. De eerste wedstrijden beginnen om 9.30 uur.

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
HV Almere
X