Almeerse Suzanne van de Laar eerste Ms. Leather Netherlands

20 mei 2019 09:22

Door Petra Onderwater
ALMERE –De Almeerse Suzanne van de Laar is benoemd tot de eerste Ms. Leather Netherlands. Hiermee is zij de trotse ambassadrice van alle LHTB-vrouwen die van leer en fetisj houden. “This is me, dit ben ik! Dat is mijn motto”, vertelt zij.


De Almeerse wordt na haar benoeming overspoeld met positieve reacties. “Mijn mailbox stroomt echt vol”, lacht zij. Van de Laar is fotografe en maakt onder andere fetisjreportages. “Ik portretteer mensen zoals ze zijn. Onbevooroordeeld en eerlijk en puur.” Ze is zelf een echte ‘leervrouw’. “Ik voel me gewoon heel goed in leer. Het is als een tweede huid. Bovendien staat het stoer, maar toch sexy en vrouwelijk.”

 
Tolerantie


In Nederland wordt al jaren een Mr. Leather Netherlands benoemd, die opkomt voor de gay-community en zich inzet voor meer tolerantie. “Dat is nog steeds hard nodig. Ik vind het een enorme eer dat ik nu ben benoemd tot de allereerste Ms. Leather van Nederland. Van heel Europa overigens”, vertelt Van de Laar. “In Amerika worden wel al jarenlang Ms. Leather-verkiezingen gehouden, maar daarbuiten tot nu toe niet.”

 
Progressief


Als fetisjfotografe is Van de Laar volledig opgenomen in de LHTB-community. Zelf is ze overigens panseksueel. "Dat wil zeggen dat ik van alle mensen houd, ongeacht hun geaardheid of geslacht. Ik wil ook uitdragen dat iedereen vooral zichzelf moet kunnen zijn. Als Ms. Leather sta ik niet alleen voor de hele LHTB-community, maar voor iedereen", aldus de Almeerse. "Ik ben overigens de eerste panseksuele Ms. Leather ooit en Nederland heeft met Axe Leito, de huidige Mr. Leather Netherlands, de eerste donkere Mr. Leather ooit. Wij zijn als land dus behoorlijk progressief bezig.”
In haar rol van Ms. Leather Netherlands was Van de Laar afgelopen vrijdag aanwezig bij Idahotiqz in Amsterdam, waar de Internationale Dag tegen Homofobie werd gevierd. “En donderdag ben ik langsgegaan bij de actie Lock me up voor Free a Girl in Haven. Als ik mijn titel kan gebruiken om meer aandacht te vragen voor dit soort zaken, doe ik daar graag mij leren sjerp voor om. Op die manier kan ik mijn steentje bijdragen.”

Gerelateerd