Almeerse sluit eerste competitiehelft af als één-na-laatste

24 oktober 2018 07:30

Door Wesley Verboom
ALMERE - De heren van de Almeerse heeft de laatste veldwedstrijd van 2018 verloren. De hockeyploeg van Pasha Gademan ging op bezoek bij directe concurrent SCHC met 2-0 onderuit en besluit de eerste seizoenshelft op een gedeelde één-na-laatste plaats in de Hoofdklasse.


“Hoewel wij in sommige wedstrijden meer punten hadden kunnen pakken, is het terecht dat we op dit moment elfde staan”, concludeert Gademan. “Toch vind ik de stand op de ranglijst niet zo relevant. Van de duels in de eerste seizoenshelft moeten we vooral leren en een goede analyse maken, zodat bepaalde punten in de tweede seizoenshelft beter gaan.”
In tegenstelling tot onder andere voetbal, is het bij hockey niet mogelijk om tussentijds een speler aan te trekken. “Dat zou natuurlijk wel mooi zijn”, reageert Gademan. De oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer. Daarvoor was hij speler bij de Almeerse.
“Dit jaar is dynamiek iets anders. Mijn herinneringen aan mijn tijd als speler zijn wat naar de achtergrond verdrongen en ik ben meer coach”, aldus Gademan, die tevreden is over de ontwikkeling van twee talenten uit de jeugd: Terrance Pieters en Jonas de Geus. Beiden spelen al enkele jaren in het eerste. “Het natuurlijk altijd beter, maar zij ontwikkelen zich goed. Ik ben ook te spreken over de jongelingen Chuck Caupain en Valentijn Charbon. Zij zijn aangetrokken in de zomer en pas 17 en 18 jaar oud, maar zijn al belangrijk met goals.”
Volgens Gademan zou rechtstreekse handhaving een topprestatie zijn. “Alles boven plek zeven is niet realistisch. Wij gaan voor plek acht tot en met elf. Als het ons daadwerkelijk lukt om achtste of negende te worden, zou dat een geweldige prestatie zijn en hoeven wij in tegenstelling tot vorig jaar geen nacompetitie te spelen.”
In maart 2019 start de tweede helft van de veldcompetitie.

Gerelateerd

Kringloop
Rijbewijs in een dag
X