Almeerse richt vizier op WK Athene en Las Vegas

12 november 2018 09:00

Door Wesley Verboom
ALMERE – Na het behalen van het Nederlands kampioenschap en een tweede plek op het EK verlegt Georgiana Zwemmer-Ghioc haar grenzen. Haar doel is nu om wereldkampioene te worden op het WK in Athene. Daarna richt ze het vizier op Las Vegas.“Daar wordt in 2020 gestreden om de titel Miss Olympia. Op de wedstrijd in Las Vegas komen alle wereldtoppers bijeen. Ik wil graag meedoen om het natuurlijke bodybuilding te promoten”, vertelt ze in eerste instantie.
Gedurende het gesprek, blijkt dat haar motivatie dieper ligt. “Op 2 jongstleden april is Vivian Hylkema overleden aan een hartstilstand. Zij was niet alleen mijn beste vriendin, maar ook mijn coach. Vivian, die er zelf spijt van heeft dat ze ooit anabolen heeft gebruikt, maakte zich hard voor een dopingvrije sport, waarin iedereen (van de lichtste tot de zwaarste categorie) gevaarlijke hormonen gebruikt om aan de top te komen”, vervolgt de 40-jarige Zwemmer-Ghioc. “Nu zij er niet meer is, ben ik vastberaden om deze natuurlijke manier van bodybuilden in de komende jaren te promoten.”
De INBA, de in 1991 opgerichte dopingvrije bond, bood uitkomst. Hier werd ze in haar eerste competitiejaar het Nederlandse kampioen en tweede op het Europese Kampioenschap. “Mijn broers in Roemenië deden toen ik klein was al aan bodybuilden, maar ik wilde niks gebruiken. Daarom deed ik er niet aan”, zegt de van oorsprong Roemeense, die pas sinds anderhalf jaar traint voor wedstrijden bij Almere Green. “Door hen word ik geholpen.”
Haar volgende doel is het WK in Athene en Miss Olympia in Las Vegas. Om deze reizen te bekostigen heeft ze twee acties gestart op haar Facebookpagina, zodat ze haar droom kan waarmaken. Haar Facebookpagina is te vinden door in de zoekbalk ‘Georgina Zwemmer-Ghioc’ te tikken.

Gerelateerd

123inkt
EHBT
X