Almeerse Keien ontvangen kinderlintjes

05 december 2012 06:00

STAD CENTRUM – Met een limousine werden ze opgehaald en naar het stadhuis gebracht waar familie, vrienden en klasgenoten ze op stonden te wachten. Acht Almeerse kinderen tussen de vier en twaalf jaar ontvingen vorige week een Almeerse Kei omdat ze zich op een speciale manier hebben ingezet voor iemand anders of voor de stad Almere.


De Almeerse Kei werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. In de Burgerzaal werden de kinderen, die nog van niks wisten, ontvangen door burgemeester Jorritsma. Zij vertelde de kinderen dat zij een kinderlintje ontvingen omdat ze zich het afgelopen jaar belangeloos hebben ingezet voor andere mensen of een prachtige prestatie hebben neergezet.
Steffano turnt op het hoogste niveau. Pascal is een jonge mantelzorger die heel goed voor zijn moeder zorgt. Thijs en Nick vonden in de lente een schedel. Dit schedel bleek circa 2.000 jaar oud en was hiermee een archeologische vondst. Michael vluchtte een paar jaar geleden met zijn moeder, broer en oom uit Egypte. In drie maanden tijd heeft hij Nederlands geleerd en hij spreekt ook vloeiend Engels. Hij vertaalt vaak voor zijn familie. Dit zijn geen makkelijke gesprekken, want zijn moeder is ernstig ziek en zijn broer heeft een verstandelijke beperking. Tessa is een hulp voor haar grote zus Daphne, die erg ziek is. Charlotte is een steun en toeverlaat voor haar moeder, die MS heeft. En Nikita zorgt voor haar vader die hersenletsel heeft, haar moeder heeft reuma en haar broer heeft een verstandelijke beperking.
Na de uitreiking konden de kinderen en hun familie kijken naar een optredens van Henk Bos en rappers Doominoo en Gmez en genieten van de ranjaborrel.

Gerelateerd

X