Almeerse ex-VVD-politicus hoort drie jaar cel eisen

05 december 2019 08:13

ALMERE – Mitchell van der K. (35), die online naaktbeelden van BN’ers stal, heeft dinsdag drie jaar cel tegen zich horen eisen. Van der K. stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 op plek 9 van de VVD-kandidatenlijst in Almere.

 

Volgens het Openbaar Ministerie is de VVD’er jarenlang op internet in privé-accounts op zoek geweest naar beelden om mensen mee te beschadigen. Bij een huiszoeking bij de Almeerder vond de politie in 2017 digitale foto’s en video’s die vooral seksueel getint waren. Een deel daarvan was al online gezet. Vooral BN’ers (Bekende Nederlanders) waren het doelwit van de liberaal, waaronder ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo.

Van der K. heeft spijt van zijn daden, maar stelt dat hij door onbekenden onder druk gezet is om in te breken in de privé-accounts. Volgens justitie wist Van der K. zich toegang te verschaffen tot iCloud-accounts. In enkele jaren tijd wist hij 236 keer binnen te dringen en foto’s en video’s te stelen. Slachtoffers hebben inmiddels voor tienduizenden euro’s schadeclaims ingediend.

Op dinsdag 24 december doet de rechter uitspraak.