Almeers vrijwilligerswerk gepresenteerd

06 april 2011 05:00

STAD CENTRUM - 2011 is het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk (EJV). Het doel van het EJV is om te laten zien dat vrijwilligerswerk leuk en zinvol is en dat nog veel vrijwilligerswerk onbekend en onzichtbaar is. Om het Almeerse vrijwilligerswerk meer zichtbaar te maken vindt op donderdag 9 juni van 16.00 tot 20.30 uur op het Stadhuisplein het evenement 'Kijk Vrijwilligerswerk!' plaats.


Tijdens 'Kijk Vrijwilligerswerk' kunnen vrijwilligersorganisaties zich op ludieke wijze presenteren aan het Almeerse publiek. Zij laten zien welke onvergetelijke en onmisbare zaken niet van de grond zouden komen zonder de geweldige inzet van de duizenden vrijwilligers in onze gemeente. Het festival biedt een podium voor onder meer zorginstellingen, goede doelen, buurtverenigingen, sportverenigingen en culturele organisaties.
Organisaties kunnen zich nog tot 11 april aanmelden. Neem voor meer informatie contact op met de VMCA, Nancy Peper, 036-5346027, email n.peper@vmca.nl.

Vrijwilligers

Voor Almeerders is 'Kijk Vrijwilligerswerk' een unieke manier om in contact te komen met bekende en onbekende organisaties. Ontdek de diversiteit aan vrijwilligerswerk en laat je informeren over interessante vrijwilligersklussen.
Naast alle informatiestands en demo's van organisaties vindt op het podium een gevarieerd programma plaats met onder meer muziek, optredens en de uitreiking van een award. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals een springkussen en pannaveldje.