Almeerders kunnen voor corona-test ook naar Lelystad

17 augustus 2020 14:40

ALMERE - De corona-teststraat aan de Markerkant zit momenteel aan de top van haar capaciteit. GGD Flevoland wijst Almeerders die zich willen laten testen daarom op de mogelijkheid om dit in Lelystad te laten doen.

Almeerders met (milde) klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk worden verzocht zich te laten zich testen op corona. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt via de afsprakenlijn 0800- 1202 of online (met DigID) via https://coronatest.nl/

"Het landelijke loket maakt dan een afspraak dicht in de buurt. Voor Almeerders is dat onze teststraat aan de Markerkant, bij de brandweer", aldus Sven van der Burg, woordvoerder GGD Flevoland. "We zien dat steeds meer Almeerders gebruik maken van deze teststraat en dat is goed. Momenteel zitten we aan de top van onze capaciteit. Wat veel Almeerders niet weten is dat we ook in Lelystad beschikken over een teststraat. Daar hebben we nog flink wat ruimte om bij mensen een corona-test af te nemen en dat kan dus op korte termijn, vaak al de volgende dag. Almeerders kunnen daar gewoon terecht."

Het landelijke call-centre vraagt om een postcode van degene die een afspraak wil, maar op de één of andere manier komt Lelystad als uitwijk-locatie dan niet in beeld als er een Almeerse postcode wordt ingevoerd. "Wél Bussum bijvoorbeeld of Utrecht. Dit terwijl je, bij wijze van spreken uit Almere-Buiten heel snel in Lelystad kan zijn", aldus Van der Burg. "Onze tip is dus, als je een afspraak maakt voor een corona-test en je komt uit Almere, geef dan zelf even expliciet aan dat je in Lelystad getest wil worden, daar is nog genoeg ruimte en kan je vrij snel terecht."