Almeerders de cel in voor drugslab Vriescheloo

24 juli 2020 09:25

ALMERE - Twee mannen van 34 en 37 jaar uit Almere moeten voor het runnen van een drugslab in Vriescheloo een gevangenisstraf van 2,5 jaar uitzitten. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De mannen produceerden vanaf 23 september op grote schaal amfetamine (speed). Het drugslaboratorium werd op 4 november opgerold. Dit gebeurde na een anonieme tip. Alleen de oudste bekende zijn rol, de jongste zei tegen de rechters dat hij niets met het laboratorium te maken had. De rechter ging daar niet in mee en was van mening dat de Almeerse mannen op grote schaal drugs produceerden. Volgens de rechter hebben beide mannen actief bijgedragen aan het veroorzaken van een groot maatschappelijk probleem door in 2019 een boerderij te kopen en direct om te bouwen tot drugslab. Bij de inval van de politie waren beide Almeerders er aan het werk.

Tegen de 34-jarige liep ten tijde van de aanhouding nog een proeftijd van een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Die straf kreeg hij voor een vergelijkbaar feit. Dat half jaar moet hij eveneens zitten.