Almeerder schrijft boek over maagverkleining

13 augustus 2016 11:27

ALMERE – Zo trots als een pauw is Max Joling (22) over zijn verschenen boek ‘Obesimax’. Woensdag 10 augustus presenteerde hij het boek in een filmpje op zijn eigen website, Twitter- en Facebookpagina. De Almeerse vlogger, Buitengewone Buitenaar en beheerder van de website Almere-Nieuws.nl vertelt in zijn boek over zijn maagverkleining, waarmee hij meer dan 45 kilo afviel.


Om maar even te illustreren hoeveel 45 kilo precies is, doneerde Max Joling de vrijdag daarvoor voor hetzelfde aantal kilo’s aan frikandellen aan het Voedselloket Almere. “45 kilo heb ik al die jaren aan extra gewicht meegesleurd. Het leek me leuk om dat gewicht in mijn favoriete snack te doneren aan het Voedselloket, zodat die gebruikt kunnen worden in de voedselpakketten voor cliënten van het Voedselloket. Dat waren in totaal 620 frikandellen.”
Joling is het gewicht in de afgelopen drie jaar tijd kwijtgeraakt, mede door een maagverkleining die hij een jaar geleden onderging in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. In dagboekvorm heeft hij de afgelopen drie jaar over zijn afvallen geschreven, dat later is verwerkt tot een boek vol ervaringen, gevoelens en informatie over het afvallen en de ingreep. “Het resultaat mag er wezen. Dat is ook wel te zien op de omslag van het boek”, aldus een slanke Joling. Naast zijn persoonlijke verhaal staan er ook foto’s in het boek van de operatie en van de Almere City Run waar hij in juni dit jaar aan meedeed. “Ik hoop dat iedereen die ook een maagverkleining wil, meer informatie uit mijn boek kan halen.”
Het boek is verkrijgbaar via Obesimax.nl en Bol.com

X