Allekleinsten kunnen dit najaar toch genieten van festival 2turvenhoog

16 september 2020 16:15

ALMERE – Het festival 2turvenhoog gaat door. "We zijn dolblij dat we het festival, dat in april gepland stond, hebben kunnen verplaatsen naar het najaar van 2020", zo laat de organisatie weten. "Van 22 tot en met 26 oktober strijken we met maar liefst 19 voorstellingen uit binnen- én buitenland neer in Almere. Op 21 december nemen we zes voorstellingen mee naar Haarlem voor de tiende editie van het festival aldaar." De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Tijdens 2turvenhoog festival kunnen baby's, peuters en kleuters (0 - 6 jaar) kennismaken met podiumkunst. Het programma sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. "Het programma biedt voorstellingen die uitdagen, verrassen en ook voor ouders een ware belevenis zijn", aldus de organisatie. "In een intieme setting programmeren wij bijzondere voorstellingen met muziek, dans, mime, theater en zijn er beeldende kunstinstallaties waar kinderen ook vooral aan mogen komen en in kunnen spelen."

Premières

Het festival staat bol van de premières. Zo presenteert Het Laagland met WOOSH! haar allereerste voorstelling voor publiek vanaf 1 t/m 4 jaar en volwassenen. En ook de nieuwste voorstellingen van Simone de Jong (Fluisterstad, 2 t/m 6 jaar), het Wervelwind Ensemble (STREK, 3 t/m 5 jaar) en Linnet van der Wal (Schuim, 2 t/m 6 jaar ) gaan bij bij 2turvenhoog in première.

Daarnaast tonen artiesten uit onder andere Frankrijk, Duitsland en België hun werken voor de eerste keer aan het Nederlandse publiek. Zo danst Nat Gras (België) met heel veel haar in Heel-huids', Tanzfuchs danst met papier in Papierstück en in Impulz van het Vlaamse Theater de Spiegel zitten de kinderen aan de knoppen en manipuleren een dj en een danser.

Flitsende opening

Het festival opent op vrijdag 23 oktober met En UN éclat (In een flits), een bijzondere voorstelling van het Franse gezelschap ak entrepôt, waarin een 70-jarige danseres de confrontatie aangaat met een jonge breakdancer.

"We begrijpen dat het in de huidige situatie spannend kan zijn om samen met het gezin naar het theater te gaan, óf om ver van tevoren al iets in te plannen. Samen met Kunstlinie Almere Flevoland en de nieuwe bibliotheek doen we er alles aan om van het bezoek aan 2turvenhoog festival een ontspannen en veilig uitje te maken", benadrukt de organisatie. "Zo ook in Haarlem met de Toneelschuur en de Philharmonie. Alle maatregelen die we nemen zijn hier te vinden."

Ga voor meer informatie en het complete programma naar https://2turvenhoog.nl/festival-2020/voorstellingen. De kaartverkoop voor 2turvenhoog festival in Almere is gestart via www.kaf.nl

(Foto: Saris & Den Engelsman)