Alle hoeken van het museum ontdekken tijdens Museumweekend

30 maart 2011 05:00

FILMWIJK - Museum De Paviljoens viert het 30-jarige jubileum van het Nationale Museumweekend, zaterdag 2 en zondag 3 april, met een weekend lang gratis familierondleidingen door de tentoonstelling 'De Nederlandse identiteit?'. Het museum is te vinden aan de Odeonstraat 3.


De tentoonstelling 'De Nederlandse identiteit?' van Moniek Toebosch, Alicia Framis, Gabriel Lester, Jennifer Tee et al is tijdens het Museumweekend voor het laatst te zien. Museumdocenten geven daarom elk uur een gratis rondleiding voor de hele familie. Aan de hand van speciale Museumopdrachten gespitst op drie verschillende leeftijdsgroepen (vanaf 4 jaar) ontdekken kinderen samen met hun (groot)ouders alle hoeken van het museum. Na afloop krijgen kinderen voor hun ingevulde opdrachtenlijst een kunstboekje cadeau.

Website met Bibliotheekfunctie

Tijdens het Museumweekend lanceert Museum De Paviljoens de nieuwste functie van de website www.depaviljoens.nl: de Bibliotheekfunctie. Hiermee kunnen bezoekers een eigen bibliotheek aan hun profiel hangen door het invoeren van boeken die zij thuis in de boekenkast hebben staan. Via Books.google.nl wordt over hun ingevoerde boektitels alle bijbehorende informatie bij hun profiel geplaatst.
Toegang tot Museum De Paviljoens en deelname aan de activiteiten, beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur, zijn dit weekend gratis. Kijk voor meer informatie op www.depaviljoens.nl.