Algemene vragen over Corona? Bel callcenter GGD Flevoland

13 maart 2020 09:43

Ziek? Bel de huisarts

Door Robert Mienstra

 

ALMERE – Het callcenter van de GGD is er voor Almeerders die algemene vragen over het Coronavirus: 088-0029910. “Het gaat bij dit nummer alleen over algemene vragen”, zegt een woordvoerder van de GGD-Flevoland. "Heeft een inwoner ziekteverschijnselen, dan kan contact worden opgenomen met de huisarts."

“We ontvangen bij de GGD dagelijks heel veel telefoontjes op ons callcentre. We vragen begrip als het even duurt voordat we mensen te woord kunnen staan. We doen ons uiterste best uiteraard. Als Flevolanders algemene vragen hebben bel dan naar de GGD. Echter ben je ziek (koorts, luchtwegproblemen) dan is het belangrijk de huisarts te bellen. We krijgen ook veel vragen van sportverenigingen, instellingen en organisaties die evenementen organiseren. Dat snappen we, maar we raden ook aan om heel goed de actuele landelijke informatie te volgen", zegt een woordvoerder van de GGD.

 

Landelijk

Ook de landelijke overheid heeft een telefoonnummer voor algemene vragen: 0800-1315. “Daar kunnen mensen ook terecht als ze twijfel hebben over een activiteit”, aldus de medewerker.
Verder houdt de GGD haar website www.ggdflevoland.nl up to date. “Kijk daar vooral ook op als er vragen zijn.” De landelijke maatregelen zijn terug te zien op www.rijksoverheid.nl/actueel.

 

Huisartsen
Vanochtend was al duidelijk dat de huisartsen platgebeld worden door verontruste inwoners. “Het is belangrijk dat mensen alleen met de huisarts bellen bij ziekteverschijnselen die ze niet vertrouwen. "Voor alle andere vragen zijn de genoemde callcenters en de websites", zegt de GGD.