Afsluiting Waterlandseweg week uitgesteld vanwege slechte weersverwachting

21 september 2018 10:07

ALMERE - De Waterlandseweg is komend weekend gewoon open. De geplande werkzaamheden aan het viaduct worden een week uitgesteld vanwege de slechte weersvoorspellingen.

Dit betekent dat de Waterlandseweg volgend weekend, van vrijdagavond 28 september 20.00 uur tot maandagochtend 1 oktober 6.00 uur dicht is, in plaats van dit weekend. "Vooral aankomende zondag wordt veel regen verwacht. Op deze dag wordt er asfalt en belijning aangebracht. Met de verwachte hoeveelheid regen kan dit werk niet goed uitgevoerd worden, aangezien te veel neerslag niet goed is voor de kwaliteit van het asfalt", zo meldt woordvoerder Erik Suik van Rijkswaterstaat.

De afsluiting is nodig om damwanden in te trillen voor de bouw van het tweede nieuwe viaduct over de Waterlandseweg. Deze werkzaamheden worden dag en nacht uitgevoerd en veroorzaken geluidshinder. Het tweede nieuwe viaduct wordt aangelegd in verband met de extra rijstroken van de A6. Het komende half jaar wordt de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 nog een aantal nachten afgesloten om het viaduct verder af te bouwen.

Tijdens de wegafsluiting kan het verkeer vanuit de richting Zeewolde naar Almere Stad gebruik maken van de A6 en keren bij afrit 6 (Almere Buiten-West). Verkeer vanuit Almere Stad richting Zeewolde kan via de A6 keren bij afrit 3, Almere Stedenwijk. De op- en afritten Almere Stad zijn wel bereikbaar.

Gerelateerd

EHBT
Rijbewijs in een dag
X