Aeres VMBO Almere heeft unieke en slimme leerroute

07 februari 2018 12:25

POORT – Aeres VMBO Almere, voorheen Groenhorst, is een kleine, overzichtelijke en ambitieuze vmbo-groenschool met brede uitstroommogelijkheden. Wie voor deze school kiest, krijgt niet alleen les in algemene vakken, maar ook groenvakken. Leerlingen leren en groeien op in een inspirerende omgeving waarin dieren, planten, voeding en de groene ruimte een belangrijke rol spelen.


Leerwegen

Voor de leerwegen basisberoepsgerichte leerweg (bl), kaderberoepsgerichte leerweg (kl) en de gemengde leerweg (gl) kunnen leerlingen terecht bij Aeres VMBO Almere.
Het Groene Lyceum

Wie minimaal TL/havo-advies heeft, niet alleen in de schoolbanken wil zitten, graag dingen zelf ontdekt én in zes jaar naar het hbo wil kiest voor het Groene Lyceum, de slimme leerroute. In het Groene Lyceum haalt de leerling een gl/tl-diploma én een mbo-diploma Toegepaste Biologie op niveau 4. Na zes jaar heeft de student een mbo-4 diploma! Na de opleiding kunnen leerlingen nog alle kanten op en eventueel direct naar het hbo (ook naar niet-groene opleidingen) doorstromen of beginnen met een beroep.
In het Groene Lyceum is er veel afwisseling tussen theorie, praktijk, projecten en stages. Leerlingen leren vooral door te doen. Het leertempo ligt hoog en dat maakt leren hier een echte uitdaging.
Meer informatie: www.aeresvmbo-almere.nl

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
Garagebox
X